The Book Pond
1083 recensioner
4545041 besök
The last resort
pixel
Alison Lurie
Framsidesbild
5
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Vintage
Utgiven: pixel 1999
ISBN: pixel 0-09-927579-1
Jenny Walker behöver miljöombyte. Hennes äldre make, den kände författaren Wilkie Walker börjar bli alltmer frånvarande och faktiskt rent otrevlig mot henne. Han är vaken på nätterna och har dessutom slutat skriva på sin senaste bok, the Copper Beach. Hon förstår att någonting är fel, men han vill inte säga vad. Hon föreslår att de ska flytta till Key West ett par månader och njuta av ett behagligare klimat. Till hennes förvåning accepterar den så annars grinige Wilkie, men med helt andra planer i sinnet än rekreation.

Väl i Key West ska deras liv och värderingar komma att förändras genom människor de möter; den skröpliga, men godhjärtade änkan Molly Hopkins, den sensuella Lee Weiss som väcker oväntade känslor hos Jenny, den gubbsjuke ex-poeten Gerald Grass, den HIV-sjuke Perry Jackson och hans ofattbart tafatta och osäkra kusin Barbie Mumpson.

Jag sträckläser Alison Luries bok på stranden på Perhentian Kecil i Malaysia. Långt ifrån Key West, men ändå kommer man tätt inpå både miljöer och karaktärer som Lurie är mästerlig på att skissa fram. Hon fångar läsarens intressen snarare genom sina människoskildringar än genom handlingen, som visserligen finns där, men det är vid människors psyken och relationer som den största vikten läggs och som gör The last resort till en synnerligen rolig likväl som gripande roman.

A-Lo, 2004
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: