The Book Pond
1083 recensioner
4545087 besök
Tokyo natt
pixel
Elin Lindqvist
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Piratförlaget
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 91-642-0068-X
En ung tjej med en internationell uppväxt (rom/paris/tokyo) återvänder till Japan efter vad man förstår en destruktiv tid i Frankrike. Hon försöker hitta tillbaka till sig själv, bli tryggare. Under den första tiden går hon omkring och insuper intryck av det märkliga landet där hon ändå känner sig hemma, reser runt, skaffar nya vänner, tränar och börjar landa igen. Men sedan drabbas hon av passionen, som tyvärr råkar vara gift...

Elin Lindqvist är inte mer än 20 år själv, som sin rollfigur, och har även hon en multikulturell bakgrund (hon är dotter till Herman Lindqvist). Jag kan inte låta bli att tro att det här till stora delar är en självbiografi. Smått avundsjuk blir man förstås på hennes femspråkighet och rika erfarenheter vid så unga år.

Men det är inte bara det och åldern som skiljer oss åt. Hon/De påminner mig mycket om min vän Carolina, som jag träffade i Frankrike: konstnärlig, impulsiv, ostrukturerad och jag har svårt att relatera. Boken känns också ung i sitt språk, men det är ingen dålig debut och beskrivningarna av Japan med det pulserande Tokyo, de stillsamma templen i Kyoto, maten, folklivet får mig att vilja åka dit.

A-Lo, 2004
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: