The Book Pond
1083 recensioner
4545163 besök
Döden till mötes
pixel
Agatha Christie
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Appointment with death
Bokförlag: pixel Bonniers
Utgiven: pixel 1985
ISBN: pixel 91-0-048541-1
En av Christies bättre Poirotdeckare som utspelar sig under Jerusalems glödande sol. Poirot är där på semester, men sin vana trogen snubblar han över lik. Den döda är den rysliga fru Boynton, som under en utflykt till ruinstaden Petra avlider av, vad det verkar, överansträngt hjärta.. Men det ska snart visa sig att naturliga orsaker kan uteslutas och det är här Poirot kallas in.

Fram tills dess har man fått bekanta sig med barnen Boynton, som är en förtryckt och nervös skara, då deras mor har varit en riktig tyrann och förvägrat dem både pengar och ett liv utanför hemmet. När modern dör blommar alla barnen upp, men har någon av dem begått mord för att uppnå denna frihet? En stor roll spelar också den nyutexaminerade läkaren Sarah, som i första halvan av boken iakttar sällskapet och gör analyser av deras beteenden. Här blir dialogen lite löjligt dramatisk ibland, men överlag är Sarah en sympatisk karaktär och långt mer modern, ja rent feministisk, än vad brukar vara fallet med Christie. Mycket snabbt blir hon förälskad i Raymond Boynton. Kan det vara ett motiv för att döda? Poirot löser mysteriet förstås, som inte heller känns helt omöjligt för läsaren, även om det kommer en intressant twist på slutet.

A-Lo, 1988

2 kommentarer
athaar 2011-11-27 16:03
nähäää kan du skriva en mer utförlig detaljerad handling kanske:@
a-lo (http://www.thebookpond.se) 2011-12-02 22:26
Skolarbete, eller? Nä, jag tycker inte man ska avslöja för mycket av handlingen, så det här får räcka. Men läs boken, den är faktiskt en av Christies bättre!
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: