The Book Pond
1083 recensioner
4545167 besök
Shutter Island
pixel
Dennis Lehane
Framsidesbild
5
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Patient 67
Bokförlag: pixel Bantam
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 0-553-81382-X
Vem är patient 67? Vem är galen och vem är det inte? Är allt en stor konspiration på regeringsnivå för att spärra in Teddy och Chuck för evigt? Eller...

Teddy och Chuck, två tuffa krigsveteraner som nu är US marshals, skickas till en liten isolerad ö för att leta rätt på en försvunnen patient. På ön sitter några av de absolut galnaste och farligaste brottslingarna i 50-talets USA, och säkerheten är mycket hög; så hur kan den här kvinnan ha försvunnit från en låst cell, utan att lämna några som helst spår?

Teddy och Chuck börjar förstå att anstalten inte bara är ett vanligt fängelse/sjukhus, utan att här pågår mycket som allmänheten inte har en aning om, men som alla borde få reda på; experiment på levande människor, hemskheter som strider mot alla lagar och regler. Teddy har inte kommit till ön bara för att hitta en försvunnen kvinna, utan han har också planerat en privat hämnd mot mannen som mördade hans hustru, och som nu har förflyttats till ön. Allt de får reda på, pekar mot att de absolut måste får reda på vem patient 67 är, det är den personen som kommer att ge dem svaren på alla frågor.

Naturligtvis är det inte bara att vandra runt och hitta patienten, eftersom all personal på ön håller tyst, avdelningarna hålls låsta, en tropisk storm ställer till total oreda, Teddys parter Chuck försvinner spårlöst, och de högsta cheferna till varje pris vill se till att Teddy inte kan lämna ön för att berätta vad som pågår eller kalla på hjälp...

Jag kan verkligen rekommendera Patient 67, som är en mycket spännande deckare/ thriller med många bottnar och turer, man kan inte gissa sig till slutet eller veta vem som är ond eller god, utan det är bara att fortsätta läsa till sista sidan... Med andra ord, se till att du har en ledig dag framför dig när du börjar, eftersom man inte vill sluta läsa förrän man får veta vad som ska hända - eller får man någonsin veta det?

--------
Här kan du också läsa Anna-Lenas recension av Shutter Island.

Linda, 2006
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: