The Book Pond
1083 recensioner
4545220 besök
Fitness för henne
pixel
Linda Ekwall
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Fitnessförlaget
Utgiven: pixel 2002
ISBN: pixel 91-974570-4-3
Linda Ekwall blev känd för den stora publiken som Indra i Fyrans långkörare Gladiatorerna. Dessförinnan hade hon en framgångsrik tävlingskarriär i Fitness bakom sig och bestämde sig för att skriva en bok och dela med sig av sin erfarenhet.

Tävlingsformen Fitness går ut på att visa upp en vältränad fysik, dock inte med lika stor betoning på muskelmassa och definition som bodybuilding. Man ska dessutom genomföra en fri uppvisning till musik, som kan innehålla inslag av dans, gymnastik och aerobics.

Fitness för henne innehåller vissa tips om hur man förbereder sig inför en tävling, men framförallt skulle jag betrakta den som en grund till hur man styrketränar. Här finns ett omfattande och väldigt bra fotoavsnitt av styrketräningsövningar för hela kroppen. I övrigt är boken mer av en inspirationskälla än en faktapärm, genomsyrad av Linda Ekwalls ärliga entusiasm. Hon betonar vikten av ett positivt sinnelag, att ha en sund inställning till mat, att lära sig tycka om att ta hand om sin kropp. Och faktum är att hennes soliga ansikte och atletiska kropp får mig att vilja skutta till gymmet. Hon uppmanar tjejer till att använda tunga vikter för att se resultat. Även om jag alltid tränat ganska tungt, så såg jag på kort tid en förändring när jag ökade vikterna ännu mer och drog ner på repetitionerna. Ekwalls strikta matföring har jag inte lyckats anamma i någon större utsträckning (dessa helger!), men jag håller det i bakhuvudet. Sammanfattningsvis är detta en bra basbok för både nybörjare och lite mer träningsvana styrketränare.

2002 dog Linda Ekwall och hennes fästman Kim Justin (Zeke i Gladiatorerna) i en bilolycka.

A-Lo, 2006

5 kommentarer
marita ekvall 2012-08-07 23:45
linda var min älskade dotter som gick bort för tio år sedan.Hon var nästan alltid glad och god.Vi saknar henne så mycket.Hon var yngst av fyra syskon.Vi pratar mycket om henne så hon finns med oss i vardagen.Hon älskade verkligen livet.hon ville att alla skulle må bra.Linda var älskad av många.Därför går det att leva vidare med kunskapen att hon fått mycket kärlek av oss nära som hon skriver i sin bok
Anna-Lena (http://www.thebookpond.se) 2012-08-26 20:14
Jag är själv mamma och jag kan inte föreställa mig något värre än att förlora barnen. Det måste ha varit mycket, mycket tungt för er. Jag hade ingen personlig relation till Linda, men jag tycker man kan se på bilderna att hon verkligen hade mycket livsglädje och energi och att det bland annat berodde på en fin familj!
MALIN Josefsson 2012-08-28 10:22
När jag behöver mera styrka så tänker jag på min kära lilla syster hon kommer alltid finnas i mitt hjärta love
Thomas 2013-11-22 14:06
Hej jag letar efter boken fitness för henne första upplagan
vet någon vart jag år tag i den

present till tjejen i jul
Mrs Book Pond (http://www.thebookpond.se) 2013-11-25 20:45
Hej,
jag ser att boken eventuellt fortfarande ges ut i senare upplagor, men ska du ha tag i en förstaupplaga får du nog vända dig till antikvariat. Pröva t.ex. www.bokborsen.se för antikvariat på nätet.
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: