The Book Pond
1083 recensioner
4543941 besök
Nu ser du mig
pixel
S.J. Bolton
Framsidesbild
5
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Now you see me
Bokförlag: pixel Modernista
Utgiven: pixel 2012
ISBN: pixel 978-91-7499-168-0
Now you see me, now you don't, en tittut-lek med dödligt allvar av nya deckarstjärnskottet S.J.Bolton, som håller mig i ett järngrepp under några sena kvällar. Vi har en ung, kvinnlig, tuff polis, Lacey, som inte är något mähä alls, ingen prydnad, kan absolut ta vara på sig själv. Vi har London, ingen närmare motivering krävs. Vi har en Jack the Ripper copycat. Tre ingredienser som tilltalar mig redan på pappret och det är bra i verkligheten också - och olidligt spännande, fastän man en bit in faktiskt får veta vem mördaren är, men utan att det gör någonting! Förstå hur skicklig Bolton är då! Dessutom är det välskrivet, vaket och med oväntade vändningar.

Kopplingen till Jack the Ripper, om än fylld av groteska och vidriga detaljer, tycker jag är riktigt intressant, alla teorier om vem hen var och vilka motiven kan ha varit. Glimtar av London är egentligen tillräckligt för att fånga mig, men det är verkligen ingen turistattraktion som presenteras; det är till stora delar en våldsam stad där unga kvinnor i förorterna råkar ut för grymma våldtäkter, vars förövare Lacey driver korståg mot. Men det är också de vindlande gränderna i Camden, dit hon förlägger sitt nattliv.

En liten antydan till komplicerad romans finns också mellan Lacey och kommissarien med de turkosblå ögonen - och jag klagar inte. Jag har funnit mig en ny deckarhjältinna - och jag kommer följa henne så länge hon tillåter.

Tack till Modernista för rec-ex!

A-Lo, 2012
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: