The Book Pond
1083 recensioner
4544042 besök
I stundens hetta
pixel
Viveca Sten
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2013
ISBN: pixel 978-91-7503-200-9
Jag har följt Viveca Sten från bok ett, en av dessa många svenska deckarförfattare som förlägger sina historier till en viss plats, i detta fallet Sandhamn. Den här boken börjar med midsommarfirande på Sandhamn. Det går vilt till med alla inresta ungdomar och polisen har fullt upp. Dagen slutar med att en ung pojke hittas död, mördad, men trots alla människor på ön så verkar det inte finnas några vittnen.

Sten skriver så kallade cozy crimes, så här ska man inte förvänta sig blodiga, våldsamma detaljer utan det är mer fokusering på psykologin bakom brottet och relationer runtomkring. Jag skulle knappt kalla det spännande faktiskt; jag tror att detta är den av Stens böcker som engagerat mig minst.

Det som ändå drar är den återkommande bekantskapen med polisen Thomas Andreasson och hans barndomsvän Nora Linde. Vid det här laget har Thomas hittat tillbaka till sin fru och de har fått en dotter. Nora har efter skilsmässan en nyfunnen kärlek, men komplikationer med hans tonårsdotter gör att de glider ifrån varandra.

I stundens hetta var kanske inte direkt minnesvärd, men som sommarlektyr fungerar den.

A-Lo, 2014
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: