The Book Pond
1083 recensioner
4543994 besök
Innan jag somnar
pixel
S.J Watson
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Before I go to sleep
Bokförlag: pixel Bazar Förlag
Utgiven: pixel 2013
ISBN: pixel 978-91-7028-355-0
Christine vaknar varje morgon som ett blankt blad. Efter en olycka så slutade hennes minne att fungera när hon sover och på morgonen minns hon inte vem eller var hon är. Hennes man, Ben, förklarar tålmodigt situationen varje dag, men Christine känner inte igen honom och det värsta är att hon inte vet om hon kan lita på honom....

Själva grunden i den här historien är ju verkligen skräckfilmsmaterial; tänk att du glömmer vem du är när du sover! Det ger mig nästan en lätt känsla av klaustrofobi när jag läser. Dock är det svårt att undgå det repetetiva momentet i den här boken med att Christine ska gå igenom samma procedur varje morgon; det blir lite "tjatigt" så att säga, även om jag tycker att Watson lyckas ganska bra med att variera historien. Efterhand smyger det sig på en känsla av att något inte står rätt till, men av någon anledning så känner jag att boken inte får upp ångan och jag hamnar inte i den där thrillerkänslan. Det är någonting som gör att jag inte sträckläser; kanske att jag känner att den blir lite för långrandig och att det är svårt att etablera någon relation till Christine när man inte förstår vem hon är. Slutet är lite smått spektakulärt, men det förmådde inte väga upp att resten av boken. Den var läsvärd, men lite seg totalt sett.

Kanske det mest är jag som känner så här då Innan jag somnar har lovordats från en rad håll och belönats med en rad priser, som New York Dagger Award.

A-Lo, 2014
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: