The Book Pond
1083 recensioner
4549409 besök
Wild designs
pixel
Katie Fforde
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Arrow books
Utgiven: pixel 2009
ISBN: pixel 978-0-09-944667-5
En lättsmält Mallorcaläsning för mig om amatörträdgårdsnörden Althea, medelålders, frånskild med tre barn och både ett kaotiskt hus och liv. Boken börjar med att Althea blir av med sitt sekreterarjobb och bestämmer sig för att försöka få till ett karriärsbyte när en trädgårdsdesigntävling dyker upp i anslutning till Chelsea Flower Show. Problemet är bara att växterna hon odlar är i växthuset på granntomten, som nyss bytt ägare till snygg-o-rik-arkitekten-med-snygg-och-otrevlig-flickvän, som vill riva växthuset till förmån för pool.

Altheas och snyggarkitektens vägar möts i flera sammanhang och hon kan inte låta bli att känna sig dragen till honom, trots att hon vet att det är lönlöst av så många olika anledningar. Men saker och ting förändras tvärt när hennes long gone exmake dyker upp och Althea själv kommer på en helt briljant idé till tävlingen.

Jag måste säga att även om jag läste ut den här boken och fann visst nöje i bitarna om Altheas trädgårdspassion, så fastnade jag inte särskilt. Jag hade problem med att att det som hände på en sida inte hängde ihop med nästa: det blev tvära, ologiska kast. Kärlekshistorien var en oerhört kysk sak, som tog sin tid på sig, men inte levererade mycket till build-up; jag kunde inte alls känna känslorna utveckla sig mellan Althea och Patrick tills det var ett faktum. Det största problemet för mig var väl kanske att mer än att sympatisera mig med den bohemiska Althea, kunde jag mer identifiera mig mer med den projektledande, hypereffektiva (kanske inga likheter där iofs..) systern - och henne är det inte meningen att man inte ska gilla så värst... Jag gillar att Althea är snäll, men att hon blir ständigt överkörd och utnyttjad på grund av sin snällhet är ingenting som Fforde låter utveckla och det stör mig.

A-Lo, 2015
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: