The Book Pond
1083 recensioner
4542382 besök
J som i jagad
pixel
Sue Grafton
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel J is for judgement
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 1999
ISBN: pixel 91-7119-727-3
För fem år sedan hittades Wendell Jaffes segelbåt drivande, medan Jaffe själv är spårlöst försvunnen, praktiskt nog eftersom han förlorat alla sina tillgångar och därmed gjort sina investerare bankrutta och väldigt arga. Efter fem år upptäcks han i Mexico och privatögat Kinsey Millhone sänds ut för att hitta honom, men Jaffe försvinner igen och den här gången är han död - mördad - på riktigt.

Ja, Kinsey Millhone är sig lik, möjligen något mer förtjust i skräpmat än senast och joggingrundorna är färre till antalet. Sue Grafton vill sprida myten om kvinnan som kan äta vad som helst, jogga någon mil i veckan och ändå hålla sig i supertrim. Det är ju som vi alla vet lögn.

Nåväl, deckarhistorien är det väl inget större fel på, inte så värst spännande, men det är de sällan. Det är detaljerna som gör böckerna charmiga och läsvärda. Dialogen tyckte jag var ganska usel emellanåt dock och att vår mästerdetektiv skulle få sina offer och gärningsmän att prata så villigt med henne som de gör har jag svårt att tro. Men en stunds underhållning kan jag inte förneka att det var.

A-Lo, 2000
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: