The Book Pond
1083 recensioner
4549581 besök
Open house
pixel
Jill Mansell
Framsidesbild
4
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Headline Review
Utgiven: pixel 2014
ISBN: pixel 978-1-78087-525-5
Nell Driscoll har alltid levt i skuggan av Kilburton Castle. Hennes mamma arbetade som hushållerska där under en period och sonen i huset, Marcus, kom Nell inte överens med (även om hon också var hemligt förälskad i honom) under uppväxtåren.

Men nu är de vuxna och Marcus har beslutat sig för att öppna upp slottet för allmänheten. Det faller sig så att Nell får jobbet som hans assistent, något hon är som klippt och skuren för med alla sina idéer. Och det dröjer inte länge förrän känslor börja spira, men Marcus vet inte riktigt var han har Nell då hon försvinner med jämna mellanrum och verkar ha ett annat, hemligt liv.

Mansells specialitet verkar vara slott, slottsherrar och en stark, självständig kvinna av folket som kommer in i bilden och rumsterar om, eftersom temat också återkommer i Solo. Det är ganska klassisk feelgood/romance med förhinder. Jag förstår inte helt idén med att blanda in sidohistorien med Hetty och hennes otrogne make och jag är inte jätteförtjust i det tillrättalagda slutet, men i stort läser jag Nell/Marcus-delen med behållning.

A-Lo, 2015
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: