The Book Pond
1083 recensioner
4543912 besök
En enda risk
pixel
Simona Ahrnstedt
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2016
ISBN: pixel 978-91-7503-689-2
Ambra Vinter: journalist, ensamvarg, arg. Hon får ett knäck i Kiruna strax innan jul och åker, men mot sin vilja, då staden väcker onda barndomsminnen. Ett par dagar in på besöket möter hon Tom Lexington, elitsoldat som drabbats av posttraumatiskt syndrom och isolerat sig i Norrbotten. De gillar inte varandra - vid första ögonkastet - men sen drar ett gnistregn igång mellan dessa två djupt trasiga. Det går förstås inte utan problem.

Romancegenren vinner mark och med all rätt. Harlekin är INTE längre hertigar som finner sitt livs kärlek i en vacker oskuld. Romance numera handlar i stället i hög grad om självständiga kvinnor som klarar sig alldeles utmärkt på egen hand och som erövrar lika mycket som de blir erövrade. En annan förändrad faktor är att den kyska kyssen i forntidens romanceböcker är utbytt mot mer eller mindre explicita sexscener (läs 50 shades) som författaren inte väntar med till sista sidorna.

Men egentligen ser jag inte behovet av att klassificera En enda risk. Det är kort och gott en roman, eller en slags spänningsroman om man vill. Simona Ahrnstedt serverar inte en naiv flicka-möter-pojke-historia utan här finns en bra story med komplexitet och mörker och ett mysterium. Och sex förvisso. Fast rätt vanilla, som Mr Grey skulle sagt.

Jag gillar En enda risk, jag gillar att jag blev så uppslukad av den och mer eller mindre sträckläste. Det är faktiskt inte så ofta det händer och det är ett gott betyg. Jag kommer definitivt återvända till Simona Ahrnstedts världar.

A-Lo, 2017
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: