The Book Pond
1083 recensioner
4542463 besök
Lycke
pixel
Mikaela Bley
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2017
ISBN: pixel 978-91-7503-754-7
NNär jag började lyssna på podcasten Första Glaset med Denise Rudberg och Mikaela Bley blev det snabbt en favorit och jag fick upp ögonen för båda två som författare. Nu är podden sorgligt nog nedlagd, men jag har fastnat totalt för Denise Rudbergs så kallade Elegant Crime-böcker och nu har jag läst Bleys debut Lycke.

En åttaårig flicka försvinner vid en tennishall i Stockholm. Det står snart klart att hon inte har blivit bortförd. Kriminalreportern Ellen Tamm sätts att täcka fallet för TV4-nyheterna, men erfarenheter från hennes eget förflutna kommer ikapp henne på ett otäckt sätt när hon tar sig an jobbet.

Lycke är en lättläst deckare som gör sitt jobb. Jag gillar Bleys moderna språk och dialog och jag gillar Ellen Tamm. Bley lägger ut stickspår överallt så att läsaren inte ska ta något för givet och hon är noga med att följa upp alla trådar. Slutet var ändå inte helt överraskande för mig, men jag tycker att Lycke är bra i sin helhet. Att använda en kriminalreporter i stället för en polis kan vara lite problematiskt eftersom Ellen, ja, inte är polis. Bleys vinkling är att människor avslöjar saker för en journalist som de inte gör för polisen och jag vet inte hur krystat det kan bli i längden, men hon är ju inne på sin fjärde bok nu så att det kanske funkar.

A-Lo, 2018
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: