The Book Pond
1083 recensioner
4542456 besök
Lethal white
pixel
Robert Galbraith
Framsidesbild
4
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel
Bokförlag: pixel Sphere
Utgiven: pixel 2018
ISBN: pixel 978-0-7515-7284-1
Som jag väntat på att Lethal White skulle komma ut efter cliffhangerslutet i A career of evil! I september 2018 tog väntan slut; jag kastade mig över Amazon och klickade hem mitt ex på två sekunder. Sedan både ville jag och ville inte börja läsa; man vill veta hur det går, men man vill ha boken kvar på samma gång om dilemmat känns igen. Självklart tog nyfikenheten överhand inom loppet av några minuter.

I Lethal White (namnet på boken kommer från en ovanlig sjukdom som drabbar hästar) tar sig Galbraith in i de politiska kvarteren, då Englands kulturminister anlitar Strike för att ta hand om ett utpressningsärende. Robin gör undercover-praktik i Westministers korridorer för att samla information och deras spaningar för dem från anarkistiska kretsar i Camden till överklassens salonger i Belgravia alltmedan det att hemligheter, misstag och ett potentiellt barnamord kommer i dagen, vilket försätter dem alla i stor fara. Naturligtvis är relationerna - den mellan Cormoran Strike och Robin såväl som till andra - minst lika intressant som handlingen i övrigt - och utan att spoila för mycket kan jag säga att det händer omvälvande saker där.

Lethal white gjorde mig inte besviken. Jag tror inte den gör något fan besviken. Den är omfångsrik, välskriven och välfylld, vilket gjorde att jag absolut fick min Cormoran/Robin-abstinens lugnad för en stund.

Jag måste dock säga det att det är en rätt komplex historia. Det är en del platser, klockslag och vändningar att hålla reda på och jag var inte helt hundra på hur allt hängde ihop, knappt ens när slutet kom och allt låg på bordet.

Kanske det också var det att jag i min iver läste boken ganska snabbt. Kanske att jag måste läsa om den! (Yay!) Tills dess att nästa bok kommer, för nu längtar jag förstås ihjäl mig efter den. Har vi tur så gör de en miniserie även av denna del!


A-Lo, 2018
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: