The Book Pond
1083 recensioner
4549472 besök
Skuggspelet
pixel
Anna Bågstam
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Norstedts
Utgiven: pixel 2020
ISBN: pixel 978-91-1-309286-7
Harriet, civilutredare vid polisen, får ett samtal där det framgår att hennes bästa vän Lisa blivit bortförd. Efter några ovissa dagar återfinns Lisa oskadd och samtidigt hittas en man död - mördad - i Lerviken, där Harriet bor. Två tillsynes helt separata händelser, eller är de det?

När första delen - Ögonvittnet - kom ut, så pratades det mycket om Harriet som en komisk och virrig karaktär. Jag kan hålla med om att hon är en välkommen kontrast till hårdkokta poliskommissarier; impulsiv är bara förnamnet, hon äter dumlekolor till middag, har sällan kläder för väder och smygröker bakom pizzerian, men direkt komisk skulle jag ändå inte säga att hon är. Jag vet att Anna Bågstam pratat om att det är komplicerat när man endast har en huvudperson, och att hon måste vara med överallt "där det händer". Jag märker av det dilemmat litegrann, då det är mycket action runt Harriet hela tiden, även om hon försöker sprida ut gracerna genom att involvera kollegan Patrik.

Det blir lite rörigt för mig med alla trådar som spretar och ska sys ihop lite hastigt på slutet, men jag gillar ändå att läsa om Harriet och hennes relationer. En klar bonus är att deckaren är förlagd till västra Skåne, visserligen i en fiktiv ort, men jag känner till kusten väl och det medför alltid ett extra plus när man är bekant med miljöerna.

A-Lo, 2020
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: