The Book Pond
1083 recensioner
4549422 besök
Resten av allt är vårt
pixel
Emma Hamberg
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Piratförlaget
Utgiven: pixel 2019
ISBN: pixel 978-91-642-4349-2
Emma Hamberg, välkänd svensk författare och serietecknare. Nu har hon skrivit en biografi med tema kärlek, där hon berättar om separationen från sin svårt sjuke man och hur hon så småningom fann den stora kärleken igen.

Resten av allt är vårt är något jag skulle sammanfatta som en car crash-bok, där jag är tittkön. I första halvan av boken blir det uppenbart att Hamberg har haft 10 kämpiga år med en svårt sjuk man; det är ytligt sett ett komiskt anslag, men under det finns svärtan och smärtan. Glädjen och sorgen delar hon med sina bästa vänner och grannar, till vilka hon har en närmast symbiotisk relation, full av påhitt. Jag hajar till när jag hör henne beskriva hur hon längtar tillbaka till att vara den "vilda" Emma, för den "ovilda" Emmas liv är typ 100% galnare än jag någonsin varit. Jag betraktar det hela snarast med fascination, då jag kan tänka mig få personligheter och livsstilar som är så långt från mig själv.

Sen börjar hon data och träffar sin nuvarande kille. Då övergår min fascination i genans; det är inte bara Emma Hambergs tonårsdöttrar som tycker att hon blir pinsam, jag skämskudde-spolar mig förbi långa passager i ljudboken, då jag inte står ut med de hurtiga, kärlekskranka och ibland alldeles för privata sms:en och känslorna som läggs upp på bordet utan filter. Nej, detta är inte min kopp te och efter titten kör jag snabbt vidare. Det ska dock sägas att Hamberg gör ett bra jobb med att läsa in sin egen bok!

A-Lo, 2020
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: