The Book Pond
1083 recensioner
4540048 besök
Poweryoga
pixel
Ulrica Norberg
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Ica Bokförlag
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 91-534-2455-7
Namnet till trots är inte poweryoga någon amerikansk träningsfluga, utan har sina rötter i urgamla yogiska traditioner. Det finns en mängd grenar inom yogan och poweryoga representerar en mer dynamisk och fysisk form, där en övning leder in i nästa, som ett flöde.

Jag testade poweryoga för första gången för några år sedan och hade just författaren till den här boken, Ulrica Norberg, som tränare. Sedan blev det uppehåll av olika anledningar, men nu har jag satt igång igen och när jag såg att den här boken av Ulrica hade kommit ut kunde jag inte låta bli att köpa den.

Här beskriver hon bakgrunden till yogans uppkomst, vilka olika förgreningar som har bildats, vilka fördelar man kan uppnå med yoga, hur man jobbar med andning och den mentala biten. Sedan följer ett avsnitt med grundläggande asanas (ställningar) som man kan göra hemma. Varje övning illustreras med en bild där alternativ finns för både nybörjare och avancerade. Jag tycker det här är en bra och informativ introduktionsbok till ämnet, som dessutom är väldigt snyggt fotad och layoutad. Det kan dock vara bra att ta några lektioner på ett gym eller annan skola, för att lära sig utföra ställningarna rätt.

Mina egna erfarenheter av yoga är väldigt positiva. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av träningen, men jag hade aldrig trott att det skulle vara så jobbigt som det faktiskt kan vara! Man blir inte flåsig, men ordentligt varm och muskeltrött om man tänjer lite på sina egna gränser. Efter att ha tränat kampsporter länge satt det här med att använda andningen på ett mer medvetet sätt i ryggmärgen och jag kunde koncentrera mig på övningarna, så det gick ganska snabbt att komma in i det. Jag tycker yogan ger väldigt mycket; en större medvetenhet om andningen, mjukhet i lederna, en fokusering på nuet, lugn och avslappning.

A-Lo, 2004
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: