The Book Pond
1083 recensioner
4549522 besök
Full house
pixel
Janet Evanovich
Framsidesbild
1
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Huset fullt
Bokförlag: pixel Headline
Utgiven: pixel 2002
ISBN: pixel 0-7553-0195-1
Evanovich som i vanliga fall skriver deckare, har här tillsammans med väninnan Charlotte Hughes gett sig på romantisk-komedi facket. Det är så larvigt att man knappt ids läsa vidare...

Upplägget avslöjas på sida ett där den snygge, rike, kvinnoförbrukande Nick Keharavach håller en pololektion med den fumliga, hjälplösa, oskyldiga tvåbarnspräktiga Billie Pearce – och faller handlöst förstås. Som vanligt undrar jag vad det skulle ha blivit för slags bok om Billie hade varit den erövrande, medan Nick varit den behövande, men jag har inte läst någon sådan ännu.

Naturligtvis måste de låtsas avsky varandra en stund, annars skulle boken ta slut för snabbt, men sedan inom loppet av en vecka har de rullat om i sänghalmen, fått den bråkige, sprängämnesexperten till tonårsson på laglig bana igen, vunnit över alla de andra barnen på sin sida…samt bestämt sig för giftemål.

Karaktärerna är endimensionella och överdrivna, historien dålig och full av luckor, humorn obefintlig och dialogen lämnar en hel del att önska. Det som möjligen drar upp boken litegrann är spänningselementet med de mystiska inbrotten och spindelinvasionen som löper parallellt med kärlekshistorien. Annars hade det blivit helt outhärdligt.

A-Lo, 2003
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: