The Book Pond
1083 recensioner
4542458 besök
Brev från New York
pixel
Helene Hanff
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Letter from New York
Bokförlag: pixel Trevi
Utgiven: pixel 1992
ISBN: pixel 91-7161-039-1
Brev till en bokhandel: 84 Charing Cross Road har precis kommit ut som nyutgåva på pocket, och Helene Hanff är i ropet igen. Efter att ha sett filmversionen av denna charmiga bok så köpte jag hennes Brev från New York för längesedan som innehåller korta kåserier om hennes vardagsliv, grannar och hundar i det hyreshus i New York där hon bodde.

Det är ingen tvekan om att det är småtrevligt och lite roligt ibland på ett gammeldags vis. Hade jag haft någon relation till New York, typ varit där, så hade jag nog kunnat uppskatta boken mer, men nu känner jag mest att den i sin snällhet inte engagerar mig särskilt mycket alls.

-------------------
Nedan är recensionen från oktober 1993, då jag gav boken en fyra i betyg.

Helene Hanff är en amerikansk författarinna som alltid skickade efter böcker från bokhandeln på 84 Charing Cross Road i London. När Storbritannien anslöt sig till de allierade i WWII, försökte hon hjälpa sina då nyvunna vänner, boklådeägaren och hans familj genom att sända dem mat, pengar och hopp. Hon skrev en bok om det som också filmades.

Men Brev från New York behandlar i stället hennes hemstad som hon har en stor kärlek till. I små kåserier berättar hon om sina kvarter och de människor som befolkar dem. Det är riktigt trevligt och man vill genast åka dit.

A-Lo, 2009
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: