The Book Pond
1083 recensioner
4549371 besök
Guds lille clown
pixel
Anne-Marie Ehrenkrona
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Herkules
Utgiven: pixel 1998
ISBN: pixel 91-971598-2-4
Guds lille clown är det smeknamn som Conny Larsson valt till sig själv. En gång i tiden var han skådespelare i Malmö, men lämnade scenen och flyttade till Sri Lanka där han under några år drev framgångsrika företag. Han började lida av allt svårare depressioner och i sitt sökande efter sanning och livets mening hamnade han till slut på en plats nära den omdiskuterade indiske gurun Sai Baba, som har dyrkats av miljontals människor.

Sai Baba har gjort sig känd för sitt kärleksbudskap och för att han sägs kunna materialisera guld och värdeförmål från stoft. Larsson stannade hos Sai Baba i 20 år, kom mycket högt upp i hierarkin och reste runt och föreläste om sin mästare. Samtidigt började han bygga upp ett behandlingshem i Sverige, Kärnan, för i första hand narkomaner. Om händelserna så långt handlar boken.

Det är intressant att läsa om den drivkraft Conny Larsson besitter och om de ganska höga toppar och djupa dalar som verkar vara en del av hans liv. Men jag läste Guds lille clown 2001 när Sai Baba blev utsatt för allt grövre anklagelser om bluffmakeri och än värre saker och kunde därför inte ta till mig Larssons oomtvistliga tro på gurun.

Sedan dess har Larsson själv brytit med Sai Baba och menar på att han var både en bluff (guldet visade sig vara krimskrams) och en pedofil. Sai Baba gjorde närmanden mot en pojke i Larssons omgivning och det väckte minnen hos Conny och han var tvungen att inse att den 'gudomliga beröring' som han blivit utsatt för inte var någonting annat än sexförbrytelser. När han hoppade av rörelsen skedde det inte smärtfritt utan han har blivit hotad till livet flera gånger.

A-Lo, 2001
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: