The Book Pond
1083 recensioner
4539976 besök
Paulúns näringslära
pixel
Fredrik Paulún
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Fitnessförlaget
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 91-974569-8-5
Mannen som gett glykemiskt index ett ansikte, Fredrik Paulún, har synts mycket i media på senaste tiden. Han har en stor produktion av fitnessböcker bakom sig, åker land och rike runt för att lära folk hålla blodsockret på jämn nivå och har inte minst medverkat i SVT:s hälsoprogram Toppform. I Paulúns näringslära har han samlat en mängd artiklar som på olika sätt berör hur vi ska äta för att må bra och få maximala resultat av vår träning, dvs hålla en diet med lågt GI-värde.

Boken är uppbyggd i teman och först kommer tema Träning, där artiklarna handlar om hur vi ska äta för att få maximala resultat. Sedan kommer Viktminskning, vilket är ganska självförklarande och så följer Näringslära, dvs vad som händer i kroppen när vi äter.

Det är mestadels relativt lättfattligt, men det är ändå kemiska och biologiska processer som avhandlas och vissa avsnitt får jag läsa om några gånger. Jag tycker också att boken spretar litegrann, eftersom artiklarna inte skrevs utifrån någon röd tråd, utan är fristående. Däremot så har boken bidragit till att jag försökt lägga om mina vanor litegrann. Jag äter inte längre söta 'pick-me-ups' före träning och jag kan till och med välja nötter före godis numera :-)

A-Lo, 2004
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: