The Book Pond
1083 recensioner
4549421 besök
A married man
pixel
Catherine Alliott
Framsidesbild
3
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Headline
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 0-7472-6722-7
Lucy bor i London, har två barn, en lägenhet med en underbar utsikt och de bästa grannar man kan tänka sig. Allt vore bra, om det inte vore för att hon är änka sedan fyra år, att hon precis har blivit av med sitt jobb och att hennes bästa alternativ är att hamna i beroendeställning till sin häxa till svärmor. Denna har erbjudit Lucy ett helt hus och att betala pojkarnas skolgång, den stora nackdelen är förstås att hon måste lämna London och att det nya huset ligger inom synhåll för svärföräldrarnas gods.

Men. Lucy känner att det kan vara dags för en nystart och dessutom så har det kommit till hennes kännedom att Charlie Fletcher bor i närheten. Charlie som hon försiktigt börjat tråna efter på avstånd, och som väckt någonting i henne som länge varit dött. Det är ju bara det att han råkar var gift.

Alliott är en i Sverige tämligen obekant chick lit-författare, men har för mig blivit en pålitlig leverantör av stabila böcker i genrén. Det ska sägas att A married man inte är den bästa, och den är på en del sätt oklädsamt lik hennes egen Rosie Meadows regrets.

Jag är inte heller odelat förtjust i hjältinnan denna gång. Visst brukar de vara lite charmigt vimsiga och blåögda, men Lucy bidrar till lite fler skämskuddar än brukligt. Hon ska föreställa änka, tvåbarnsmamma och 30+, men intrycket man får är snarare aningslös tonåring 17½. Det forcerade tempot där det flyttas, intrigeras och kärleksvänslas med ett par kandidater inom loppet av typ tre veckor bidrar inte direkt till trovärdigheten, men sen är det ju klart att den här typen av böcker inte utger sig för att vara dokumentära heller. Oavsett min kritik så finns här stycken som berör och andra där romantikfaktorn är hög. Det är överlag underhållande, jag rycks jag med i historien och det tar bara ett par nätter innan den är utläst.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: