The Book Pond
1083 recensioner
4543893 besök
Fadershuset
pixel
Agneta Brunius
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Piratförlaget
Utgiven: pixel 2001
ISBN: pixel 91-642-0014-0
Den åldrade filmstjärnan Georg Stern har flyttat hem till Sverige efter många år i USA. Hans återkomst sammanför tre personer:

Det unga blåbäret Helena Solberg som försöker skapa sig en TV-karriär. Hennes kontakter med familjen Stern kan vara språngbrädan hon behöver.

Jimmy Jansson är en erkänd fotograf som har starka skäl att komma i kontakt med Georg Stern efter ett högst oväntat besked.

Hera Björn är en hårdför och framgångsrik TV-producent som slåss med alla armbågar hon har för att behålla den positionen.

Samarbetet de tre emellan blir kantat av intriger, kärlek, svartsjuka och ond, bråd död...

Jag har haft den här boken i evigheter, men inte kommit mig för att läsa den. Kanske för att jag haft en känsla av att den inte ska vara värd besväret. Men så illa var det inte.

Karaktärerna känns visserligen lite klyschiga, lilla Helena är faktiskt ett riktigt menlöst litet våp. Brunius glömmer (?) också knyta ihop ett par trådar till min förtret och jag är inte så säker på att jag gillar den dramatiska vändningen mot slutet.

Having said that however, så är det här en lite smårafflande, rapp historia som funkar bra som underhållning. Mer än så behöver man inte ibland. Betyget blir en stark tvåa.

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: