The Book Pond
1083 recensioner
4549415 besök
Some of me
pixel
Isabella Rossellini
Framsidesbild
3
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Random house
Utgiven: pixel 1997
ISBN: pixel 0-679-45252-4
Förra sommaren läste jag Ingrid Bergmans självbiografi. Den här sommaren läser jag hennes dotters: Isabella Rossellini. 'Some of me' är ganska okonventionell som biografi betraktat. Här finns ingen kronologisk ordning utan snarare tematiska brottsstycken, inga foton från galapremiärer och dessutom erkänner Isabella att hon ibland medvetet friserar sanningen...

Boken är rikt illustrerad, bland annat med omslagsbilder från hennes långa och framgångsrika modellkarriär och några vackra svartvita familjefoton, men i övrigt finns här något så udda som en tavla på en styckad kyckling, hennes skogarderob och ett bestickställ. Sitt arv kommer hon ju inte ifrån och hon återkommer flera gånger till hur en uppväxt med pararazzifotografer kunde te sig, men ger också exempel på makarna Bergman/Rossellini när de i första hand är föräldrar och inte kändisar. Modellåren - framförallt de med Lancôme - upptar ett par kapitel och berättas med en något bitter ton där Rossellini inte utelämnar några detaljer om det uppsagda kontraktet pga hennes stigande ålder.

'Some of me' är en lättforcerad bok där det framgår att Rossellini inte bara har utseendet med sig utan även är en intelligent kvinna med mycket humor. Den är underhållande, absolut läsvärd, men valet att inte göra den heltäckande gör att den känns lite splittrad och ofokuserad emellanåt.

A-Lo, 2005
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: