The Book Pond
1083 recensioner
4540036 besök
Jane Fondas nya tränings- och viktminskningsprogram
pixel
Jane Fonda
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Jane Fonda's new workout and weight-loss program
Bokförlag: pixel Prisma
Utgiven: pixel 1987
ISBN: pixel 91-518-2075-7
Jane Fonda var tidigt ute i aerobicsvängen. Kanske hon inte slog igenom på samma sätt i Sverige som Susanne Lanefeldt, men i USA var hon stor. Folk kom fram och talade om för henne att 'Jane-gympan' hade förändrat deras liv.

Fonda har gjort ett antal träningsvideor och 1987 gav hon ut den här (uppdaterade) boken som också innehåller kostråd och mentala övningar för maximal effekt. Jag läste den fram och baklänges, stirrade på de smal-muskulösa kvinnorna på bilderna som visade knip- och magövningar och försökte föreställa mig hur det skulle vara att sluta salta maten, äta tofu-soppa och lära mig att äntligen uppskatta jogging.

Men nu låter jag hårdare än vad jag faktiskt är. Fondas träningsbok baserar sig inte på någon senaste fluga, utan är seriös och hyfsat vettig. Hon var en av de första som inte pratade bantning utan i stället jobbade för en omläggning av livsstil och hon gör det på ett ganska inspirerande sätt. Även om jag tycker att hennes rekommendationer på matfronten är lite för strikta, handlar det inte om svälta sig och hon tar upp anorexia och bulimi som exempel på ätstörningar.

Träningsprogrammet är inte så aerobiskt, utan jobbar mer med styrka och smidighet, men det går igenom hela kroppen och funkar om man inte har något gym eller annan sportaktivitet till hands. Totalt sett tycker jag att Fondas bok är värd att lägga ner tid på om man vill ha en liten kick för den personliga hälsan.

A-Lo, 1988
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: