The Book Pond
1083 recensioner
4544005 besök
I denna stilla natt
pixel
Mari Jungstedt
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel I denna stilla natt
Bokförlag: pixel Bonniers
Utgiven: pixel 2005
ISBN: pixel 91-0-010827-8
Jungstedt har skrivit en ny roman. 'I denna stilla natt' är en fristående deckarhistoria, men man återser karaktärer som polischefen Anders Knutas, journalisten Johan och den gotländska Emma som han har ett hemligt förhållande med.

Det börjar med att en av polisen välkänd alkoholist hittas död - mördad. Motivet förefaller vara de pengar Henry Dahlström vunnit på traven, men så dyker det upp en uppgift om mystiska insättningar på Dahlströms bankkonto och fallet ter sig inte lika solklart längre. Samtidigt försvinner den 14-åriga Fanny, en tillbakadragen hästtjej som blir utnyttjad av en äldre man. Har fallen något samband och ska man hitta Fanny innan det är för sent?

Precis som med 'Den du inte ser' så läser jag ut uppföljaren på ett dygn. Jungstedt skriver lekande lätt och luftigt och använder sig av en beprövad teknik med att byta perspektiv i varje kapitel för att driva handlingen framåt. Ofta avslutas de med en öppen fråga och man bara måste läsa vidare. Liksom Camilla Läckberg lägger Jungstedt också in ett personligt perspektiv i och med Johan och Emmas komplicerade kärleksrelation, som nu har övergått från att handla om ren passion till att ta upp de praktiska problemen med otrohet; lögner, dåligt samvete och barn som hamnar i kläm. Och Mari Jungstedt, jag lovar att läsa din nästa bok också om du i den till sist kan ge besked om i vilken riktning de kommer att gå!

Sammanfattningsvis är 'I denna stilla natt' är ett alldeles perfekt tidsfördriv på en strand eller ett tåg.

A-Lo, 2006
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: