The Book Pond
1083 recensioner
4543955 besök
The secret of Crickley Hall
pixel
James Herbert
Framsidesbild
2
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Pan
Utgiven: pixel 2006
ISBN: pixel 978-0-330-45210-6
Skräckromaner är väl inte det jag har mest av i bokhyllan, men The Secret of Crickley Hall fick mycket uppmärksamhet när den kom och på omslaget finns utdrag från recensionen i The Guardian: 'two pages in, the reader is hooked' står det. Det låter ju lovande tänker jag.

Boken handlar om familjen Caleigh som runt årsdagen av sin sons försvinnande hyr ett gammalt hus för att komma bort från hemska minnen. Omedelbart märker de att det är något konstigt med stället; hunden vägrar gå in, de hittar pölar i trappen, det knackar konstigt från garderoben, källardörren öppnar sig ständigt fastän den har låsts. Familjefadern Gabe förnekar in i det längsta att det skulle vara något paranormalt fenomen i görningen, medan hans fru Eve tror att det finns spöken i huset och att hennes försvunne son försöker kontakta henne genom dem. Vad det än är som pågår så eskalerar det allteftersom och det börjar bli rentav farligt för familjen att stanna kvar.

Det tog mig mer än två sidor att fastna till att börja med, men lite spännande är boken till en början. Redan tidigt har man dock klurat ut, eller rättare sagt så är det ganska explicit, vad som har hänt. Sedan berättas i princip samma sak följande fyrahundra sidor - ur olika synvinklar och med tillägg av lite fler detaljer - men ändå klar och tjatig upprepning. Språket är dessutom banalt och onyanserat och känns riktat till en mycket yngre publik. Sista biten skummade jag bara igenom för att se hur det skulle gå och det var knappt att det var värt det.

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: