The Book Pond
1083 recensioner
4543971 besök
En helt annan historia
pixel
Håkan Nesser
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2007
ISBN: pixel 978-91-7001-589-2
Håkan Nesser har lämnat Van Veeteren bakom sig och i stället skapat kriminalkommissarien Gunnar Barbarotti. Författaren håller dock gärna fast vid sina låtsaslandskap och har nu förutom Maardam lagt till stan Kymlinge på kartan.

Historien börjar med att Gunnar Barbarotti får ett anonymt brev om att en man som heter Eric Bergman kommer att dö. Innan någon hunnit reagera inträffar så detsamma. Sedan följer fler anonyma brev med dödshot. Mördaren kommunicerar både med polis och press, men trots detta kommer de inte ett steg närmre och antalet mordoffer och frågetecken bara växer.

Detta är mitt andra möte med Nesser, ett okomplicerat sådant. Jag fångas snabbt upp av En helt annan historia, det är spännande och lite obehagligt och för en gångs skull handlar det inte om en olycklig polis, utan en nykär. Fast språket mellan de två turturduvorna gör att jag vrider mig som en mask till en början. Snälla, sådär krystat pratar folk bara inte med varandra. Det verkar som Nesser lyssnar för sen blir det bra mycket bättre, skarpare och en humor som till och med någon så kräsen som jag kan uppskatta.

När en fjärdedel återstår är jag otroligt positivt inställd, men tyvärr blir vägen mot slutet segdragen och oinspirerande. Utredningen står fortfarande och trampar tio sidor innan slutet och när väl upplösningen kommer skummas den förbi lite i förbifarten och känns som ett 'jaha'. Synd på en i övrigt bra bok tycker jag.

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: