The Book Pond
1083 recensioner
4543960 besök
Isprinsessan
pixel
Camilla Läckberg
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2005
ISBN: pixel 91-7001-155-9
Nu har jag läst sommarens första damtidningsdeckare! Det gick väl på ett dygn ungefär eftersom det är en av de mer svårsläppta böcker jag haft i handen på ett tag.

Händelserna är förlagda till Fjällbacka på Västkusten, dit bytösen Erica återvänder för att ordna upp dödsboet efter sina föräldar; en tung uppgift som infaller samtidigt som deadlinen för hennes senaste bok. Än mer dramatiskt blir det när hennes barndomskamrat, den vackra och svala Alex, hittas mördad och snart sjuder den lilla bygden av rykten. Ericas egna efterforskningar leder till att fler hemligheter än hon hade önskat kommer i dager.

'Isprinsessan' är en lovande deckardebut med choserfri stil och naturlig dialog samt stor igenkänningsfaktor om man är uppvuxen i en landsortshåla med dess sociala kontroll eller trygghet, hur man nu väljer att se på det. Kring mordet växer dessutom flera bihistorier fram, vilket i det här fallet känns både smart och sympatiskt. 'Isprinsessan' är inget man blir besviken över och som tur är finns nu fler böcker av Läckberg i handeln.

A-Lo, 2005
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: