The Book Pond
1083 recensioner
4549585 besök
Le bébé du bout du monde
pixel
André Franquin
Framsidesbild
3
Språk: pixel Franska
Svensk titel: pixel Marsupilamis hittebarn
Bokförlag: pixel Marsu Productions
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 2-908462-10-9
Marsupilamis är små apliknande, vänliga gula djur med svarta prickar och extremt långa svansar som mest kommunicerar med orden houba och houbi. De bor i djungeln i något latin-/sydamerikanskt land att döma av teckningarna i boken och har sällan skådats av någon man.

Bebisen vid världens ände är en panda som två kinesiska män tagit med sig hela vägen från Kina. Men planet de far i störtar och kineserna med det. Piloten landar med sin fallskärm i en indianby där en makthungrig europé gjort sig till hövding och pandan räddas av Marsupilamerna. De får ett sjå att ge den mat när de upptäcker att den bara äter bambu, men indiankojorna är förvisso byggda av bambuträ så marsipulamerna gör nattliga räder för att föda sin hungriga gäst. Snart börjar både hyddorna och hövdingens välde falla sönder.

Det är mycket humor och också lite samhällskritik i det här marsipulami-albumet. Djuren själva är mest toklustiga, men den mänskliga dialogen är rolig hos korrumperande latinos, nationalistiska kineser (och nej, de kan inte säga 'r' på franska heller) och den försupna tyska piloten. En ganska underhållande vuxenserie som inte var så svåröversatt från franska heller då dialogen innehöll en hel del 'houbas' :-) Houbi!

A-Lo, 2007
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: