The Book Pond
1083 recensioner
4544037 besök
Den inre kretsen
pixel
Mari Jungstedt
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2006
ISBN: pixel 91-7001-391-8
När jag läst ut 'I denna stilla natt' av Jungstedt lovade jag att läsa nästa bok också om hon bara där talar om hur det går för det struliga kärleksparet Johan och Emma. Bara några dagar senare går jag förbi Pocketshop och hittar den tredje fristående delen om mord i Visby och Anders Knutas polisteam: 'Den inre kretsen'. Jag köpte den på studs och precis som alla gånger tidigare så är boken slut ett dygn senare.

Jungstedts hjältar är sympatiska och hyfsat realistiska, boken håller en hög spänningsnivå varvat med romantik med förhinder och det är en oemotståndlig kombination. Morden den här gången är av det rituella och groteska slaget. Knutas och hans poliser famlar i utredningen, men får som vanligt viss hjälp från journalistkåren. Även om jag sitter klistrad är intrigen av det svagare slaget, kanske för att jag som regel tycker sämre om när mördarens motiv bottnar i någon form av sinnessjukdom/besatthet än 'logik'.

Journalisten Johan Berg och Emma Minarve då till slut tragglar vidare med sin kärleksaffär, men Jungstedt verkar gå in för att hålla läsarna i ovisshet, så även 'Den inre kretsen' avslutas med en cliffhanger. Jaha, inte mycket annat att göra än att läsa nästkommande bok 'Den döende dandyn' då förstås. Och det är väl precis det som är meningen....

A-Lo, 2006
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: