The Book Pond
1083 recensioner
4549534 besök
Martinakoden
pixel
Martina Haag
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Piratförlaget
Utgiven: pixel 2006
ISBN: pixel 978-91-642-0186-7
Martina Haag har under många år varit en uppskattad krönikör i olika mammatidningar (ja, jag skriver mammablaskor eftersom det är mycket få män som läser dessa tidningar. Sedan tror jag förvisso att Martina Haag uppskattas av båda könen. Slut på parentes.) och det här är en bok som samlar flera av dem runt åren då hon hade tre barn. Nu har hon fyra. Hur kaotiskt hennes liv torde vara idag kan man säkert läsa om i en annan bok, men med tre barn verkar det i alla fall vara snudd på anarki.

Här kan man läsa om hur svårt det är att driva den konsekventa linjen som förälder, hur man lätt kan glömma ett barn när man har två till hålla reda på, hur det kan bli lite lätt panikartat när man råkat säga att man skriver på en bok fastän man inte gör det, hur oglamouröst livet kan vara när man bara hittar uddastrumpor att ta på sig samt nyttan och våndan med listor. Bland annat.

Martina Haag är fruktansvärt rolig. Av det jag sett skriver hon också långt roligare än hon skådespelar. Martinakoden är tunn och en bagatell, men man behöver sådana här vitaminpiller ibland; det är nyttigt att få skratta! Vad som också är bra är att hur oredigt man än tycker att man har det själv så klår nog fan familjen Haag det - och det kan ju alltid vara befriande.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: