The Book Pond
1083 recensioner
4549407 besök
Babyfeber
pixel
Jane Green
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Babyville
Bokförlag: pixel B. Wahlströms
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 91-7001-190-7
Semesterpackningen i år innehöll bland annat Babyfeber för att ha något lättsmält till strand och bilfärder. Jag hade inte alltför stora förhoppningar, då det finns ganska mycket i genrén som är standardiserat och illa skrivet, men jag blev faktiskt positivt överraskad.

Möjligen har det att göra med att jag i mitt eget välsignade tillstånd kan relatera till situationerna, för det är ju inte helt säkert att jag annars hade kunnat ta till mig berättelsen om tre kvinnor som befinner sig i olika stadier av moderskapet;

1. vill desperat bli gravid, men kan inte
2. blir oplanerat gravid, men vill inte
3. är post-gravid och orkar inte.

Chick lit vore nu inte chick lit om inte karaktärerna är lite stereotypa och överdrivna och mycket riktigt så är tjejerna kanske lite snyggare, lite smartare, lite mer hysteriska och lite mer gravida än vad som hade varit fallet i verkligheten. Eftersom jag själv snart går in i sjunde månaden vet jag av erfarenhet att alla faktiskt inte drabbas av illamående, gravt chokladberoende, hormonstormar, halsbränna och vad det nu är. Men fine by me, Green är i sin fulla rätt att bre på lite för dramaturgins skull.

Det jag uppskattar är att dialogen till stora delar både är humoristisk och begåvad (och väl översatt tack och lov) samt att Green lyckas göra alla tre kvinnornas historier engagerande var och en på sitt sätt. För detta och det oväntade nöjet ger jag boken en hel fyra.

A-Lo, 2007
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: