The Book Pond
1083 recensioner
4549587 besök
Träningsbibel för mammor
pixel
Camilla Porsman
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Hälsoförlaget Stevali
Utgiven: pixel 2005
ISBN: pixel 91-975544-2-1
När jag blev gravid var nästan en av mina första frågeställningar hur det skulle gå med träningen. Vad är ok och inte ok att göra, hur mycket orkar man?

Tvärtemot vad man skulle kunna tro så finns det förvånansvärt lite information på nätet, åtminstone för den träningsvane. Informationssidorna om graviditet som tog upp motion var helt värdelösa, då de enda de kunde föreslå var promenader och vattengympa. Not my cup of tea, om ni förstår. Så fick jag nys om Camilla Porsmans bok och tänkte att här måste vi ju ha någonting, välkänd fitnessprofil som hon är. Jag beställde raskt från Adlibris - och blev besviken - åtminstone så här pre-förlossning.

Träningsbibel för mammor är nämligen just vad det låter som; träningsråd för nyblivna morsor till allra största delen. Ett ynka litet kapitel ägnas åt tiden under själva graviditeten och där finns ett par värdefulla sidor om graviditetskrämpor och träning, annars är det bara det vanliga tjatet om (o)lämplig mat, bäckenbottenträning och stavgångens lovsång. Resten handlar alltså om tiden efteråt och det var bitar jag inte riktigt kunde uppskatta när jag var i vecka 10.

När jag nu bläddrar i boken igen så finns det nog skäl att plocka fram den när bebisen väl har kommit. Här finns tips om hur man ska få in träningen i vardagen (låt din partner ta hand om bebisen/träna hemma), det finns ett styrketränings- och stretchprogram för hemmabruk där bebisen är med som extra tyngd (jag undrar om det någonsin blir aktuellt i praktiken...) och ett speciellt viktkapitel. Någon bibel är då verkligen inte Porsmans bok, men eftersom det mig veterligen inte finns något bättre på den svenska marknaden så får den duga, för nybörjaren kanske till och med väldigt bra, men personligen är jag inte imponerad.

A-Lo, 2007
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: