The Book Pond
1083 recensioner
4543986 besök
Second glance
pixel
Jodi Picoult
Framsidesbild
4
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Ej utgiven på svenska
Bokförlag: pixel Hodder
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 978-0-340-89726-3
Ross är en ung man som förlorat sin fästmö Aimée i en bilolycka och har gett sig i lag med spökjägare för att få en chans till att träffa henne. Hans syster Shelby bor ensam med sin son som har en obotlig sjukdom och inte tål solen utan bara kan vara uppe på nätterna. Eli Rochert är polis i Shelbys stad, Comtsook i Vermont, och utreder ett 70 år gammalt dödsfall på mark som tillhört Abanekeindinanerna, men nu ska exploateras.

Sedan byggena startade har märkliga saker börjat inträffa i staden; det regnar rosenblad, katter badar i floden, marken fryser till is i mitten på augusti, ett nerrivet hus bygger upp sig själv.

Byggherren anlitar Ross för att ta reda på om något övernaturligt ligger bakom och isåfall om det kan fördrivas. Hans undersökningar leder till att han lär känna Lia och åter blir förälskad. Men lika snabbt som hon kommit in i hans liv försvinner hon igen och försvinnandet är på något sätt kopplat till de märkliga händelserna i Comtsook.

Mitt första möte med Picoult är positivt. I Second Glance lyckas hon på ett oväntat övertygande sätt kombinera osannolika teman som rasbiologi, genmanipulering, kärlek och spöken. Det är upprörande, rörande och en liten aning rörigt då historien berättas ur många personers perspektiv. It all makes sense mot slutet då Picoult gör en elegant knut på säcken, men jag har lite svårt att hålla isär dem under vägen.

I slutet av boken har Picoult bidragit med frågor som läsaren kan ställa sig under läsningen, men jag ska erkänna att jag på vissa faktiskt inte har en aning. Just därför hade det här varit den perfekta bokklubbsboken, men tyvärr blev den inte det. Jag får lobba för nästa Picoult i stället, för fler sådana blir det.

A-Lo, 2008
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: