The Book Pond
1083 recensioner
4543970 besök
Allt som återstår
pixel
Patricia Cornwell
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel All that remains
Bokförlag: pixel Pan
Utgiven: pixel 1997
ISBN: pixel 91-1-300570-7
Ett ungt par försvinner såsom fyra andra par försvunnit vid tidigare tillfällen för att något halvår senare återfinnas med nästintill förmultnade kroppar, men polisen har inte kommit någon mördare på spåren. Skillnaden den här gången är att den unga kvinnan, Deborah Harvey, är dotter till en högt uppsatt politiker som inte skyr några medel för att finna lösningen på dotterns försvinnande.

Scarpetta blir indragen i en utredning där hon eftersom blir varse att bevismaterial och information undanhålls henne samtidigt som hon blir kritiskt granskad av pressen. Dessutom framkommer det att en av hennes väninnor skriver en bok om fallen och Scarpetta vet inte om hon ska känna sig utnyttjad för ändamålet. Scarpetta börjar göra sina egna undersökningar, men kan hon ens lita på polisen längre?

Det är sommar, alltså är det crime time och den första jag gav mig på var Allt som återstår. Detta är en i Cornwells serie om rättsläkaren Kay Scarpetta och jag läste den en gång för många år sedan utan att recensera vid tillfället.

Det är väldigt många namn; jag hade problem att hålla isär personer långt in i boken vilket förtog min förståelse, men när jag väl fått kläm på namn och intrig började det bli riktigt intressant. Scarpetta är en intelligent och rättrådig hjältinna, fast det är svårt att förstå när en rättsmedicinares befogenheter slutar och en polismans tar vid.

Det här är ingenting som står ut, spänningsläget skiftar mellan halvljummet och intressant och jag är halvt besviken på slutet där gärningsmannen visserligen identifieras, men ingen riktig tillfredsställande förklaring ges (kan jag tycka). Några riktigt grova översättningsmissar också; bedroom har t.ex. översatts till badrum vilket får en komisk effekt.

Trots allt är det inte heller dåligt och duger absolut som den sommarlektyr jag förväntade mig.

Läst första gången i juli 1998, ej recenserad.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: