The Book Pond
1083 recensioner
4543983 besök
Prinsessan av Burundi
pixel
Kjell Eriksson
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Ordfront
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 91-7037-077-x
Uppsala i december, en före detta poliskund hittas torterad och mördad i snön vid en återvinningscentral. Kriminalkommissarie Ola Haver och hans team har inte mycket att gå på. 'Lille John' har inte sysslat med olagligheter på länge, har inga uppenbara fiender, inga pengar och det finns inga vittnen. Men polisen är inte den enda som vill fånga mördaren, utan Johns bror Lennart ger sig ut på privatspaning och den mammalediga polisen Ann Lindell kan inte heller låta bli att vara inne och peta lite i en utredning som hon egentligen inte har med att göra. Så sker ett överfall av en kvinna i hennes hem och hon är gammal klasskamrat till John. Har man hittat sambandet nu?

Jag behövde kravlös läsning och Prinsessan av Burundi låg hemma. Jag hade noll förväntningar, men jag måste säga att den var bättre än noll. Först och främst för att jag har bott i Uppsala och helt plötsligt hörde jag gatunamn som jag inte gått på på många år. En otrolig nostalgitripp, jag var tvungen att ta fram en karta för att följa rutterna.

Den traditionella alkoholiserade nedtyngda kommissarien var ersatt av en småbarnsfar och överlag kändes det mindre klyschigt och lågmält än ordinarie kriminalromaner. Fokus låg inte heller på polisarbetet utan på relationerna i familjen, mellan kollegor. Slutet är jag inte nöjd med, det kändes inte särskilt förankrat i historien i övrigt och det var synd. Annars var Prinsessan en högst hyfsad deckare.

A-Lo, 2011
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: