The Book Pond
1083 recensioner
4549439 besök
Exhäxorna
pixel
Jane Moore
Framsidesbild
2
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Second wives club
Bokförlag: pixel Månpocket
Utgiven: pixel 2006
ISBN: pixel 978-91-7001-587-8
Att komma in i en mans liv som fru nummer två kan vara en pärs, därav har en handfull väninnor bildat Nya Fruars Klubb för att kunna ventilera sina frustrationer.

Alla har de problem med de så kallade exhäxorna som antingen är bittra och använder gemensamma barn som maktmedel eller spelar hjälplösa och i stort behov av sin före detta man eller så är de döda och därmed helgonförklarade. I klubben kan kvinnorna ge varandra stöd och råd om hur man ska tackla exhäxorna, bonusbarnen och sina mäns undfallenhet.

Så mycket mer än en underhållande bagatell är inte Exhäxorna. Det är klart godkänd strandlitteratur (och passar utmärkt som i mitt fall när man vaknar mitt i natten och inte kan sova) som avverkas på några timmar.

Tyvärr är den helt i avsaknad av den slagfärdiga humor som vanligen kännetecknar chick lit utan är mer åt det präktiga hållet. Det som dock stör mig mest är den sekelskiftsmässiga (nu pratar jag 1900-tal) kvinnosynen där mödrarna är de enda som tar hand om barn och hem medan männen framställs som känslomässigt efterblivna. Inte någon solklar höjdare alltså, men i brist på annat så..

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: