The Book Pond
1083 recensioner
4543976 besök
Någonstans söderut
pixel
William Kowalski
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel Somewhere south of here
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 2001
ISBN: pixel 91-32-32710-2
Detta är den fristående fortsättningen på Eddies oäkting om den föräldralöse Billy som växer upp hos sin farfar i den lilla staden Mann, uppkallad efter Billys släkt.

Men så dör farfar Mann och Billy bestämmer sig för att försöka leta reda på den mamma han aldrig fick lära känna. Han sätter sig på sin motorcykel och drar västerut till Santa Fe där han har hennes senaste kända adress för tjugo år sedan. Som av en slump står huset tomt och han flyttar själv in där och börjar bekanta sig med omgivningen.

I den lokala baren skaffar han två omaka vänner i den buttra servitrisen Sophia och nördiga universitetsstudenten Richard. Dessutom blir han störtförälskad i Conzuelo som uppträder där på kvällarna. Tillsammans med de nyfunna vännerna tar han upp sökandet efter sitt förflutna.

Liksom Eddies oäkting så är det här en historia som innehåller mycket dramatik och tragiska livsöden berättad med värme och en aning burlesk touch. William Kowalskis böcker påminner mig en smula om John Irvings fast med långt färre ord, avvikande sexuella böjelser och björnar. Jag får dock lite känslan av att läsa en skröna och kan därför inte ta den helt på allvar. Inte dålig, men lite oengagerande låter nog den korta sammanfattning.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: