The Book Pond
1083 recensioner
4543905 besök
Bedragen
pixel
Katerina Janouch
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Pocketförlaget
Utgiven: pixel 2008
ISBN: pixel 978-91-86067-56-4
En relationsroman med en liten spänningstwist. Så kanske man kan sammanfatta Bedragen, den första boken i en serie om barnmorskan Cecilia Lund.

Cecilia Lund är gift med John och har fyra barn. Äktenskapet har gått lite i stå och Cecilia har många tankar kring varför glöden försvunnit och ersatts av vardagsgnabbande. En dag skakas tillvaron om ordentligt när en ung man ringer på dörren och presenterar sig som Johns son, resultatet av en ungdomsförälskelse. Innan de ens knappt hunnit smälta nyheten så far John till USA på jobb, och Cecilia lämnas med jobb, ungar, en ny familjemedlem och en gnagande känsla av att allt inte står rätt till.

Det är otroligt lätt att bli insugen i Cecilia Lunds värld. Det känns äkta och intressant att läsa om hennes arbete på förlossningen, jag kan delvis relatera till hennes smutshögar, vardagsbestyr och tidsbrist. Jag är inte lika förtjust i hennes detektivarbete i en ungdomskultur som det tydligt märks att Janouch inte är lika orienterad i, och dessutom så beter sig Cecilia extremt konstigt i de avsnitten.

Oundvikligen har Janouch dock skapat en hjältinna som man vill läsa mer om. Systerskap står på tur!

A-Lo, 2009
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: