The Book Pond
1083 recensioner
4544036 besök
Morality for beautiful girls
pixel
Alexander McCall Smith
Framsidesbild
3
Språk: pixel Engelska
Svensk titel: pixel Vackra flickors lott
Bokförlag: pixel Abacus
Utgiven: pixel 2003
ISBN: pixel 978-0-349-11700-3
I den tredje boken om Damernas Detektivbyrå i Botswana så flyttar Precious Ramotswe ihop sitt kontor med fästmannens bilverkstad och assistenten Mma Makutsi får ökade befogenheter och sitt eget första fall.

Mr J.L.B Maketoni är själv inte närvarande i verkstaden då han verkar ha råkat ut för en smärre depression, vilket bekymrar Precious Ramotswe. Hon försöker hjälpa sin fästman samtidigt som hon tar på sig ett mystiskt fall med ett påstått förgiftningsförsök.

Det är tryggt och välbekant att läsa en Damernas Detektivbyrå. Charmen ligger i blandningen av kultur, ett fjäderlätt spänningsmoment och en oerhört likeable huvudperson i Mma Ramowtse.

Den tredje delen är inte lika stark som de övriga. Jag tycker McCall Smith påbörjar trådar som inte följs upp i slutändan, antingen är det medvetet eller så glömdes det bort. Jag tänker då på Maketonis förmodade depression; är det en sådan han drabbats av, vad bottnar den i? Eller historien om pojken som hittas i ödemarken som liksom bara rinner ut i sanden. Samtidigt är det som alltid ett nöje att läsa om äventyren i Damernas detektivbyrå. Tryggt och välbekant som sagt - på ett bra sätt.

A-Lo, 2010
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: