The Book Pond
1083 recensioner
4549457 besök
Juryn
pixel
John Grisham
Framsidesbild
4
Språk: pixel Svenska
Originaltitel: pixel A time to kill
Bokförlag: pixel Bra Böcker
Utgiven: pixel 1994
ISBN: pixel 91-7119-412-6
I sin första bok Juryn ställer John Grisham svåra frågor om rätt och fel. Är det rätt att en far vars tioåriga dotter har blivit brutalt våldtagen av två män tar lagen i egna händer och själv avrättar våldtäktsmännen?

Pappan blir förstås gripen, men dådet delar den lilla staden Clanton i olika läger och stämningen blir allt hätskare. En del vill fria honom helt, speciellt som de menar att om förhållanden hade varit de omvända; att en vit man skjutit svarta förövare, hade han utan tvekan kommit undan med det. Fler aktörer som KKK och lokala vapenhandlare kliver in på scenen och försöker driva sina intressen. Allt under det att advokaten Jake Brigance, som fått det otacksamma uppdraget att försvara fadern, försöker att göra sitt jobb och överleva...

Grisham slipade på Juryn i tre år, men när den gavs ut blev den genast en bestseller. Eftersom han själv har jobbat som advokat besitter han stor sakkunskap i ämnet, vilket ökar trovärdigheten, men han vet också hur man skapar en driven och bra handling (med en del otäcka scener i början) som ibland gör oväntade vändningar. Juryn filmades 1996 med Matthew McConaughey, Sandra Bullock och Samuel L. Jackson i huvudrollerna.

A-Lo, 1995
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: