The Book Pond
1083 recensioner
4544014 besök
Glada hälsningar från Missångerträsk
pixel
Martina Haag
Framsidesbild
3
Språk: pixel Svenska
Bokförlag: pixel Piratförlaget
Utgiven: pixel 2011
ISBN: pixel 978-91-642-0323-6
Martina Haags nya fartfyllda roman handlar om två systrar, Lotta som har ett halvdött äktenskap i Norrland och Stockholmssingeln Nadja som efter många års längtan äntligen ska få adoptera barn. Men adoptionsreglerna ändras i sista stund och kräver att hon är gift! Systrarna sluter en pakt och lovar att hjälpa varandra; Tanja åker till Missångerträsk för att ta hand om Lottas sjuklige svärfar och träffa den, enligt systerns uppgift, perfekta äktenskapskandidaten och Lotta far till Paris för att rädda vad som räddas kan. Förvecklingarna kan börja.

Som sagt, det finns inget norrländskt lugn över Glada hälsningar från Missångerträsk, vare sig i tempo eller dialog. Rappa repliker, spontana (och galna) infall, åkturer i de känslomässiga ytterligheterna är karaktäriserande. En del av komiken bygger förstås på den klassiska kulturkrocken när stad möter land, kanske en aning tröttsamt; Nadja framstår som lite väl imbecill vid mötet med livet utanför Tullarna. Jag rycks ändå med i fart och fläkt och blir väl underhållen ända fram till slutet som blir för hysteriskt.

Det känns som om Martina Haag har tänkt väldigt mycket filmmanus när hon skrivit boken, här finns en del väldigt filmiska scener och jag tror mig ha hört rykten om att boken den vägen ska vandra. Jag vet precis vem som ska spela huvudrollen :)

A-Lo, 2012
Skriv en kommentar
Namn:
URL/Hemsida:
Siffran sju:
Kommentar: